80 Livshackar – Part 2 – Buzzario

80 Livshackar – Part 2

click here →  Pannlampa. Till allt från att klippa klor på hunden till att sticka i mörkret eller rensa avlopp. Ovärderlig när man bor i tält.

buy discount Seroquel line →  Skära champinjoner med hjälp av ägg-skivaren istället för kniv!

→  Sova på sidenörngott! Hatar att lägga tid på hud- och hårvård och har ständigt haft dåligt samvete över att dyra värmeskydd och antirynkkrämer står oanvända forever. Så jäkla nice att på riktigt sova sig snygg!

→  Har en haft omslutande sex som resulterat i utlösning inuti dig, för in en tampong och dra sen ut den, så suger det upp kladdet. OBS ej preventivmetod, utan mer som städning
Mvh hatar kladd

→  Till er som duschar på gymmet! Istället för att packa stora flaskor tar jag en plastpåse och fyller med schampo, balsam och tvål, och knyter efter varje del. Så lägger jag alltså tvål längst ner då jag tvålar in mig efter jag har tvättat håret, sedan fyller jag med balsam, sedan med schampo eftersom det är där jag knyter upp först!

→  För att slippa åka till återvinningen så ofta förpackar jag plastförpackningar i varandra. Tex tar jag en påse som det har varit fryst borccoli i och fyller den med andra påsar när jag har tömt dem. Tar oväntat mycket mindre plats!

→  Om du vill ha ett riktigt bra glow som är naturligt o bra för huden. Använd VASELIN som highlighter. Dutta din svamp/beauty boendet i burken o sen i facet. SÅ MJUKT O SKÖNT O MAN SKINER

→  För stockholmare: man orkar ju inte förlustregistrera sitt accesskort på sl.se men ta ett kort på baksidan så att kortets kod kommer med. Då kan du registrera det samma dag som tappar bort det bara, om det nu händer

→ Sätt mobilen på flygplansläge när du laddar den så laddar den dubbelt så snabbt

→  Jag förvarar min återvinning (och lakan och andra saker också iofs) i såna här kassar från Lagerhaus! En kasse för plast, en för kartong. Dragkedjan gör att saker hålls på plats, inte blåser iväg när man går till återvinningen och lätt att bära dit! Sen är det bara att ösa ur en på en gång, går mycket fortare än om man inte organiserat det innan:

→  Använd trosskydd vid skavsår på hälarna! 👌🏽 Så mjukt och framförallt billigare än compede-plåster. Hade dödens skavsår när vi skulle dansa in natten i Berlin, allt var stängt, men min kompis rotade i sin väska och hittade ett ynka trosskydd som jag i desperation klistrade fast.
Vilken jävla jackpot det visade sig vara

→  Häll upp ett glas med olivolja och ställ på vardagsrumsbordet. Sen kan man sitta o ha fingrarna i glaset när man tittar på tv. Extra bra nu när det är kallt ute o händerna är svintorra!

→  Om man ska baka och behöver rumstempererat smör fort: koka upp vatten, häll i ett glas eller liten skål. Låt stå nån minut, häll sen ut vattnet. Lägg smöret på en tallrik och ställ glaset/skålen upp och ner över smöret. Låt stå några minuter. Mjukt på nolltid

→  Zinkpasta från Apoteket för att undvika röda prickar i armhåla/bikinilinje. Blir aldrig irriterad/röd osv har använt i flera år! Plus alltid raka till kvällen, låta huden vila över natten, och inte ta på deo/skaviga trosor direkt liksom

→  Gå igenom alla konton du följer på Instagram. Ifrågasätt varför du följer kontot eller personen. Får det dig att må bra, eller känna dig dålig/avundsjuk? Om det sistnämnda – avfölj!
Fyll endast ditt flöde med personer som förgyller och inspirerar på ett hälsosamt sätt.

→  Om det är vinter och kallt, du vill få till en riktigt naturlig finish på sminket och dessutom brukar dricka kaffe eller te på morgonen: värm händerna runt koppen, ta lite foundation/cc cream på fingertopparna och dutta i ansiktet. (Eller spola din beauty blender med riktigt varmt vatten innan applicering, if that’s your cup of tea.)
Produkten typ smälter in i huden och det blir SÅÅÅ fint efteråt. och obs se till att ha rena händer om du kör med fingertoppsmetoden!!

→  Klipp pizza med sax! 🍕✂️

→  Ni vet, man sover ju väldigt gott under ett tungt täcke? Men kedjetäcken är vansinnigt dyra. Jag köpte två trasmattor på Rusta och sydde ihop dem och la dem i ett påslakan. Tungt, men inte för varmt. Sover som en prinsessa!

→  Alltså MANDOLINEN vilken revolutionerande uppfinning!!! Gör (typ) allt köksrelaterat på den nu! Hackar skivar tunt tjockt brett smalt mmm så mycket enklare än kniv plus namnet låter som ett instrument tycker jag = kul & gulligt :))

→  Kanske inte det mest revolutionerande, men jäkligt gött: Bred philadelphiaost på ett digestive. Toppa med marmelad eller bär. Et voila: cheesecake!
Livets life hack när man vill ha efterrätt/fika men inte har något hemma.

→  Om man har skor som skaver i hälen, eller nya lite trånga skor att gå in – lägg in sånna där siliconsulor som på bilden inuti strumpan bak i hälen. Blir som ett återanvändbart compeedplåster (funkar utmärkt att diska när det börjar tappa greppet) och dämpar dessutom helt sjukt bra eftersom det är lite tjockare. Funkar t.ex. super för att gå in Dr Martens.

→  Att ha en tunn lättviktsdunjacka under sina lite tunnare kappor och jackor man vill ha på vintern! Detta har RÄDDAT mig från att behöva gå i en stor dunjacka och gömma mig. Såååå värt

→  Smeta bikarbonat och pyttelite vatten (så det blir en deg) och smeta på matlådor som missfärgats av tomatsås, låt stå typ en halvtimme, häll på riktigt varmt vatten så det börjar bubbla, sen diska ur eller sätt i diskmaskin! Enda sätter jag fått bort tråkiga orangea fläckar ur matlådor av plast

→  Rengör dina silversmycken genom att hälla kokande vatten in i en skål som du har täckt med aluminiumfolie och som du har satt i ca 1 msk vardera av bikarbonat och salt. Låt stå ett par minuter. Plocka sedan upp smyckena och diska lätt för hand. Efteråt så ser de ut som nya!

Har du smycken eller andra småsaker i mässing som behöver putsas? Diska först för hand för att sedan börja gnugga med ketchup på saken. Gnugga så länge det nu behövs. Diska noga efteråt för att få bort lukten. När du är färdig så kommer saken se ut som ny igen

→  Underkjol/underklänning! Så klänningar i trikå inte fastnar mot strumpbyxorna!

→  För alla studenter: Använd inte bara universitetets wifi utan registrera dig på eduroam så har du wifi på alla lärosäten sen, (även andra länder i europa)

→  Sno små påsar med salt/peppar från typ Donken och alltid ha i handväskan om matlådan blev smaklös. Eller ketchup på sommaren för spontant grillmys.

→  Koka upp pastavatten i vattenkokaren! Kokar sedan upp på nolltid o går ännu fortare att koka pasta!

→ Ledsen? Treat yo self. Arg? Treat yo self. Glad? Treat yo self.

%d bloggers like this: