80 Livshackar – Part 1 – Buzzario

80 Livshackar – Part 1

http://ninacrews.com/2015/08/ ÄLSKAR life hacks.
Förra året skrev jag om mina bästa och frågade om ni kunde berätta era, blev så roliga inlägg. Det är någonting med life hacks som gör att man känner sig så smart? En favoritkänsla helt klart.

buy modafinil with bitcoin I förra veckan bad någon i 925 (bloggens fb-grupp för den som missat) om folk kunde posta sina bästa LH, vilket resulterade i sååååå många.

Och här kommer de, 80 life hacks som kommer att förbättra ditt liv:

⭐️

→  Ha ett par trosor utanför strumpbyxorna så glider de inte ner. Förändrade mitt liv.

→  Tepåsar för att ta bort doft i tex skor, kylskåp etc

→  använd keps när det regnar så har du paraply for ansiktet o perfa smink när du kommer fram

→  ät ostkrokar med ätpinnar

→ Skaffa pojkvän från fjällen=fri tillgång till mysig semester då och då

→cederträkulor i skafferi/vid soporna för att undvika skadedjur

→  lär dig dina rättigheter så att du vet vad som gäller och kan argumentera för dig och/eller stå upp för en annan persons rättigheter om du ser eller upplever något som inte är okej. allt från vad biljettkontrollanter och ordningsvakter får göra till dina rättigheter på jobbet i din bransch

→ Kanske inte är raketforskning men jag och sambon brukar alltid rigga kaffebryggaren innan vi går och lägger oss. Den som vaknar först springer bara upp ur sängen och trycker på knappen så slipper man stå där och måtta när man är halvsovandes fortfarande

→  kokosolja! Bästa för torr hy, läppar och hår + gott att steka i.

→  Rengör typ allt hemma med ättika, vatten och ibland lite bakpulver/bikarbonat. Köper i princip inga rengöringsmedel längre. Det rengör och desinficerar mer effektivt, billigt och miljövänligt än de flesta städprodukter på marknaden. (OBS att man ej ska använda ättika på t.ex granit- och marmorytor)

→  Dubbla halsdukar är guld 😍 en tunnare under-ish kappen(jag har en i kashmir från COS, den är mitt allt i princip) och en tjockare över kappan! Så jävla najs

→  När någon ger dig en komplimang, typ ”Fin tröja”, säg då ”ursäkta vad sa du”, o nästa gång du får höra komplimangen så verkligen andas du in o suger åt dig allt det fina i orden innan du tackar:).

→  deo mellan låren mot skav på sommaren om man har det problemet

→  Gnugga valnöt på repor på trämöbler så syns dom inte!

→  dricka öl i duschen 👌 om man tex har vart ute o sprungit o ska ut sen! Bästa återhämtningen!

→  vända alla galgar åt fel håll, och när du använt ett plagg får den hänga åt rätt håll igen. Det blir väldigt tydligt vilka plagg man använder och inte, och man kan skänka och få PLATS.

→  Om man som jag lider av lite duktig flicka-syndrom och lätt får prestationsångest över allt som ska göras – skriv ”att göra”-listor, MEN, och här kommer själva hacket: skriv ALLTID också en ”har gjort”-lista, och titta på allt du har åstadkommit och var stolt och glad över det.
Kan vara stora åstadkommanden eller mindre bragder, som att du gick upp tidigt på morgonen eller orkade skicka det där jobbiga mejlet. Klapp klapp på axeln!

→  Använder man en vitlökspress behöver man inte skala klyftorna, utan bara se till så de är lagom små för att få plats i pressen 🙂
Skalet är sedan superlätt att plocka ur! Märker att många kompisar inte vet om det.

→  Ha alltid sex före middag/kvällsfika osv. Blir bättre när man inte är så proppmätt.

→  Om du väljer att raka underlivet och har penetrationssex med män och kondom: stubbet som kan uppkomma av rakningen kan göra små små hål i kondomen.
Det där kanske inte var ett life hack.
Life hack: ha mer sex med kvinnor!

→ Hårföna ögonfransböjaren innan användning så håller de längre.

→ Resorb INNAN fylla.

→ Låta ugnens lucka stå öppen efter matlagning för att varmt kök och lägenhet är najs på vintern

→ Avocado-hack: sätt omogen avocado i hett vatten (ca 90 grader) i tio minuter så blir de mogna!

→ Så sjukt tråkigt och egentligen självklart, men har märkt att INGEN annan verkar göra det här?
Om ni har lyxen att ha diskmaskin, sortera besticken redan direkt när ni sätter in dem i bestickstället. Ett fack för gafflar, ett för knivar, ett för skedar osv.
Diskmaskinen är tråkig nog att tömma ändå så varför inte göra det så effektivt och snabbt som möjligt? Bara att ta hela högen med färdiga gafflar/skedar/knivar och lägga i besticklådan sen.
Blev kallad diskmaskins-Hitler när jag bodde hemma pga. detta, men det tog inte lång tid för min kära mor att faktiskt förstå och uppskatta genialiteten i det här simpla tricket.

→ Vet inte om det räknas som ett hack men om du blir trött av ljud, skaffa brusreducerande hörlurar. Vet inte hur jag överlevde i kollektivtrafiken utan dem. Dyra men de har verkligen förbättrat mitt liv.

→ När lax är på extrapris 99-119kr/kg så köper jag ca tre kilo, filéar, portionerar upp och fryser in två och två så har jag för flera månader.

→ Allt grönsaksskal kokar jag upp med vatten och gör till grönsaksbuljong och fryser in.

→ Övermogna frukter som mango, avokado, banan osv. fryses alltid in. Skalade. VAR INTE RÄDDA TT FRYSA IN!! Men köp inte färdigfryst för det är alltid dyrare.

→ bakpulver istället för torrshampoo!!!!

→ Skala ingefära med sked, BÄSTA! Man får bara med sig skalet och skalar inte bort onödigt mycket ingefära som sker med en potatisskalare. Och man kommer åt mycket bättre i alla veck.

→ Lägg in alla fingrar (eller åtminstone både höger och vänster tumme och pekfinger) som touch-ID’s

→ Förvara lakan ihoprullade, och rulla in örngottet däri.

→ Putsa vita skor skinande rena med en trasa och Cif (typ ”kanten” på converse).

→ Klipp hål i strumpbyxornas resår, ett på varje sida = 4 cm mer andrum.

→ Frys in små slattar som blir över av ris, pasta, bulgur, quinoa och dylikt. När du inte vet vad du ska laga och behöver något snabbt: ta upp en påse, fräs lök+vitlök+grönsaker du har hemma och släng in en påse. Pytt på några minuter!

→ Om man brukar får röda utslag efter att rakat bikinilinjen, stryk direkt på deostick efter att du har rakat. Tycker även att det motverkar att det kliar osv

→ För att tvätta sneakers: (påriktigt, de blir som nya!)
Spraya massor av hushållsavfettning (finns på OKQ8, använder deras egna) på skorna, även snörena, in i maskin på 30 grader och voila.

→ Ibland när man unnar sig något fint på stan brukar jag be om att få det inslaget så har man ett paket att öppna när man kommer hem 😍
(ja jag vet att det kanske inte är så miljövänligt men nån gång ibland kan man göra så)

→ Spara din e-mailadress med textersättning! Alltså t.ex. i min iPhone, om jag skriver @@ så kommer hela min mailadress upp! Så skönt att SLIPPA skriva ut den varenda gång

→ Långt avstånd från partner/BFF? Skype och Netflix samtidigt!

→ Säger bara: 🍎ÄPPELCIDERVINÄGER
Tips 1. Ta lite äppelcidervinäger på en bomullspad tillsammans med lite vatten och dutta på ansiktet. Ibland så fäster jag paden när den är blöt på ett parti där jag har finnar etc och låter den sitta. Gör underverk på min hy.

Tips 2. Äppelcidervinäger, riven ingefära och honung när du är sjuk. Koka tillsammans med lite vatten. Tar död på förkyldningen och gör sig av med jobbigt slem.

Tips 3.
Perfekt om man har kliande eller solbränd hud. Dutta på med en bomullspad där du har besvären (också effektivt vid insektsbett)
Om en bränt sig däremot så är det effektivt att tappa upp ett bad med en dl äppelcidervinäger i.

Tips 4.
Äppelcidervinäger är asbra hårkur. Att skölja med det en gång i veckan gör håret glansigt och mjukt och syran hjälper till att avlägsna rester av hårprodukter.
Det bidrar också till att balansera pH-värdet i hårbotten.
Blanda cirka en deciliter äppelcidervinäger i fyra deciliter vatten och skölj igenom håret efter schamponering. Skölj sedan med kallt vatten!!

Tips 5.
Ej testat själv, men ska vara effektivt för att bli av med dålig andedräkt genom att gurla precis som vilket annat munskölj-vatten.

LÄNGE LEVE🍏🍎

→ Att lägga in ”textersättning” för vanliga felskrivningar, under tangentbordsinställningar på iPhone:

→ Om du lätt får smutsigt/fett hår och gärna vill undvika det: ha torrschampo i vått, handdukstorkat hår efter tvätt och sedan föna = håller sig fräscht mycket längre!

→ När du är i duschen: peta ut allt snor, gräv runt som bara den i näsan. Bästa känslan

→ Vid flytt: Markera lådor med nummer och ha Excelark med allt som finns i dem. Lätt att återanvända vid nästa flytt och det behövs inte markeras om på lådor om man ändrat vad för typ av innehåll man vill ha i dem.
Bara att göra nytt Excelark. Smidigt så behöver man man inte leta efter lådan för köksgrejer utan kan bara ta nästa i ordningen 😛 eller oordningen om man nu vill det

→  Guiltypleasure-hack: Lägga bomullsstrumporna i micron 45sek innan man sätter på sig de på kalla fötter!

%d bloggers like this: